Skocz do zawartości

Coraz mniej graczy

Polecane posty

Drodzy koledzy i administracjo. Na serwerze mamy coraz mniej graczy, co objawia się w szybkim spadku cen na rynku w bardzo krótkim czasie.

Ciężko sprzedać przedmioty, które jeszcze kilka dni temu były bardzo chodliwym towarem, wystarczy sprawdzić ile sklepów w m1 ma aurę miecza czy czarowane ostrze. Również eq +9 takie podstawowe jak ebonki, kozaki, czy zbroje na 34/42, nie dość że jest tego sporo na m1, to ceny są bardzo niskie. Riba czy FMS można już kupić za bezcen.

Sam również myślę nad odejściem, bo jak tu grać jak nie mogę sobie teraz nawet sklepiku otworzyć(!!!!!!), bo jakiś głupi limit wprowadzacie, mimo że i tak jest problem ze sprzedażą bo nie ma kto kupować.

Chciałbym poznać opinie waszą i administracji, co z tym można/ macie zamiar zrobić?

O nie, nie będziecie mieli yangów wiecej ??? Pora ruszyć dupsko i dropić to czego potrzebujecie.
mija miesiąc serwera do przewidzenia było że odejdą ci gracze którzy przychodza na serwery pograć chwile i spieniężyć postać.
Jeśli taka sytuacja ci przeszkadza to cie tu nikt na siłe nie trzyma.

• Lubię To 1

To jest normalne, że na początku serwera będzie o wiele większy popyt na itemki które wymieniłeś, niż potem. I mówisz, że ludzi coraz mniej a sklepu otworzyć nie możesz hm.. skoro by było ludzi mniej to i było by dużo wolnego miejsca na postawienie sklepu 😜 Nie chcesz, nie graj, jednego płaczka mniej. 

58 minut temu, TLM napisał:

nie siejcie paniki

I w sumie tyle w temacie. Jednak tłumacząc dodatkowo: tak jak przedmówcy zauważyli to standardowa sytuacja gdzie po miesiącu jest spadek ludzi, teraz serwer ma dwie opcje. Albo oleją temat i upadnie serwer śmiercią naturalną - albo zabiorą się do pracy i reklamy i to postoi bardzo długo, bo projekt jest dobry. Zakładam jednak opcję numer dwa, patrząc na fakt iż wprowadzili event walentynkowy to raczej nie zamierzają zawijać manatek tylko coś próbują zdziałać. Kwestia odpowiedniej reklamy, dojdzie sporo nowych ludzi i ceny wybiją się w górę. Z mojej strony mogę jedynie zasugerować iż najlepiej jest trzymać yang w SM bo to mimo wszystko najstabilniejsza waluta. Nawet jesli był moment że SM chodziły po 32-34kk, a teraz są po 30kk to dalej spadek nie jest duży (10% około), a jak w końcu rynek się rozkręci to SM zawsze będą drożeć.

Ja tam czekam, nie gram bo nie mam zbytnio czasu ani ochoty dopóki nie poprawią dropa ale dalej podtrzymuję TLM - nie siejmy paniki

Faktem jest ze ludzi jest mniej, jednak to co piszesz nie ma sensu normalne jest ze itemki takie jak ebony między innymi będą spadać z cen i nie schodzić ze sklepu skoro ludzie kuli je w dt na potęgę, wydaje mi się ze ich drop był za duży od początku.

Mało? To zobaczysz ile będzie w sobotę, a już nie mówię o następnej, teraz dwa serwery startuje i nie robię tu żadnej reklamy, ale przez to co administracja odpierdala to większość ich zlewa i idzie gdzie indziej, może ktoś inny będzie miał zupełnie inne podejście i będzie dla niego ważna opiniach graczy jak i losy serwera, a nie chcę nic mówić, nawet na samych Facebooku czy YouTubie pojawia się coraz więcej materiałów o tym jak serwer zjechał na psy.

• Lubię To 1

1 minutę temu, BriX napisał:

Mało? To zobaczysz ile będzie w sobotę, a już nie mówię o następnej, teraz dwa serwery startuje i nie robię tu żadnej reklamy, ale przez to co administracja odpierdala to większość ich zlewa i idzie gdzie indziej, może ktoś inny będzie miał zupełnie inne podejście i będzie dla niego ważna opiniach graczy jak i losy serwera, a nie chcę nic mówić, nawet na samych Facebooku czy YouTubie pojawia się coraz więcej materiałów o tym jak serwer zjechał na psy.

g*wna burza za 3 2 1....

1 godzinę temu, BriX napisał:

No tak pdzed chwilą chwaliłeś się jakich to botów nie używasz, właśnie przez takich ludzi graczom się grać odechciewa a odjebalibyscie się od tej administracji w końcu, oni nie są od tego by spelniac każda wasza mała zachciankę cos się nie podoba to odejdź i z forum też, nie, czaje po tacy ludzie tu dalej siedzą 

spadły ceny tylko tego co aktualnie w dużej mierze dropi z eventu, ekwipunek ulepszony spada gdyż spora czesc osób zaczeła chodzić tłumnie na dt i go ulepszać a prawo popytu/podaży działa również w grach, im więcej towaru na rynku tym ceny będa spadać, jeśli chcesz zarabiać sporo, wystarczy ogarnąć co jest potrzebne aktualnie graczom a czego jest mało lub czego nie ma prawie wcale na rynku i tym nabijasz hajs, jeśli nie wiecie czego ludziom potrzeba to nie jesteście odpowiednimi ludźmi do handlowania. Rynek jest zmienny, potrzeby graczy zmieniają się z tygodnia na tydzień, wiadomo itemki takie jak egzo, rady, zmianki itp. zawsze będą potrzebne, ale jakoś nie widać żeby mniej graczy pojawiało się na bossach, które są regularnie zbijane, zastanówcie się przez chwile komu zależy na tym aby siać panikę w tematach, że mało graczy ?? Większość wpisów czy tematów pochodzi od tych którzy przyszli tu zarobić i poszli dalej zarabiać gdzie indziej, próbując na siłe udowodnić iż bez nich serwer się rozpadnie. Nie podzielam takich teorii i mam nadzieje, że ludzie takiego pokroju tutaj nie wrócą, bo do niczego nie są potrzebni.

• Lubię To 5

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...